IFSO

Agenda komende periode

 

 

 

Zaterdag

5-5

opstellingen

Zaterdag

30 -6

opstellingen

Zaterdag

28-7

opstellingen

Zaterdag

15-9

opstellingen

Maandag

17-9

Start training

Dare to be yourself

Zaterdag

23-6

Training

Terug naar jezelf

Zaterdag

10-11

Training

Los laten

Zaterdag

12-1-2019

Training

Persoonlijke groei

 

 

 

Locatie:

 

Baai, Deimoslaan 5 te Heerhugowaard

 

Het centrum ligt centraal en is goed te bereikbaar met de auto en ongeveer 10 minuutje's lopen van het treinstation.

Introductie

 

IFSO-Opstellingen

 

tel  : 06-23542885  mail  : info@IFSO-opstellingen.nl

 

Irma van der Wilt Zuidersloot 86 1721 HL Broek op Langedijk

Terug naar jezelf
Los laten

Workshop familie- & systeemopstellingen

 

Vanaf de geboorte hebben we al een relatie met ouders of opvoeders en broertjes en zusjes en later met onze partner en/of kinderen. Na een scheiding komen er soms nog andere partners bij. Hoe verschillend we ook allemaal zijn, we maken allemaal deel uit van een familie of van een bepaalde groep. Al deze verschillende relaties beïnvloeden ons tot op zekere hoogte zichtbaar of onzichtbaar. De gevolgen hiervan kunnen heel verschillend en zowel positief als negatief of zelfs problematisch van aard zijn.

Als we naar onszelf kijken zijn er dingen waar we trots op zijn en dat is wat we laten zien aan de buitenwereld. Maar wat we afwijzen, willen we meestal verbergen. We kunnen echter pas compleet en bij onszelf zijn als alles een plaats mag hebben in onszelf, ook dat wat we afwijzen.

 

Kracht van het verleden

 

Opstellingen gaat erover dat alles erbij hoort. Ook alles wat minder leuk is geweest in het leven. Soms stoppen we herinneringen weg of vinden we een belangrijke gebeurtenis in ons leven te pijnlijk en hebben we moeite om erover te praten. Vaak gaan deze gevoelens gepaard met belangrijke personen uit ons leven, of de pijn nu wel of niet door hun veroorzaakt is.

Maar wat gebeurt er als je deze pijn ziet als een kwaliteit en kunt zien wat het jou heeft gebracht. Want hoe je leven ook gelopen is, je bent geworden zoals je nu bent, dankzij alles wat je meegemaakt hebt. Dat kun je zien als een kwaliteit en daar kun je kracht uit halen.

Zo geldt dat ook voor onze voorouders. Dankzij hun zijn we geboren. Hun kwaliteiten hebben we meegekregen. Als je dat kunt zien, dan voel je dat ze achter je staan en hun kwaliteiten doorgeven naar voren, naar jou.

 

Bert Hellinger

 

(de grondlegger van familie- & systeemopstellingen) ontdekte dat veel van onze overtuigingen en psychische problemen hun oorsprong vinden in de familie waar wij zijn opgegroeid, en zich openbaren in onze huidige relaties.  

Een opstelling kan verborgen belemmeringen zichtbaar maken, waardoor het vaak mogelijk is om deze belemmering liefdevol weg te nemen.

 

Wat kun je opstellen?

 

Je kunt bijvoorbeeld problemen opstellen die steeds terugkeren in je leven, op het gebied van familie, ziekte en gezondheid, liefdes-relaties, kinderen of je werk. Een belangrijk principe is dat ieder mens bij een systeem of meerdere systemen hoort: je werk, een sportclub, een land, een school e.d. In elk systeem kun je problemen tegenkomen. Via een opstelling hiernaar kijken, levert inzicht op. Zoals bijvoorbeeld waarom loopt het niet meer soepel, waarom bots ik met mijn collega, personeelsleden of manager en hoe kan ik de balans weer herstellen.

Verwondering ontstaat telkens weer bij elk systeem wat voorbij komt.

 

Tijdens een workshop zal Irma duidelijk vertellen wat ze ziet en ervaart ten aanzien van het thema.

 

Kosten

 

De workshop vind plaats bij voldoende aanmeldingen.

Een onderwerp inbrengen € 75,00   

Wil je geen onderwerp inbrengen, doe dan mee als representant de kosten zijn dan € 25,00

 

Data voor de  workshop staan links op de pagina